“La boca sin muelas es como molino sin piedra .”

— Miguel de Cervantes Saavedra, en Don Quijote de la Mancha

Prevenció

Els avanços en l’odontologia actual ens permeten realitzar tractaments molt sofisticats per reposar les peces dentals perdudes.
No obstant això, no existeix cap pròtesi tan perfecta, funcional i estètica com les pròpies dents.
Únicament seguint unes normes per a la higiene oral i visitant regularment al dentista, es pot mantenir una salut dental adequada.

Odontologia conservadora

És la part de l’odontologia que es dedica al tractament de la càries i per mitjà d’obturacions si és superficial o endodòncia si la càries és profunda amb afectació del nervi.
La càries és un procés indolor fins que arriba a afectar al nervi, encara que en ocasions ni aquest cas pot arribar a no doldre, per això són tan important les revisions i higienes anuals, per detectar-les quan són incipients i amb prou feines s’afecta la peça dental

Pròtesi dental

La pròtesi té la funció de reposar les peces dentals que per algun motiu hem perdut.
Per què s’han de reposar les dents que falten?
Deixant de costat la funció estètica, per evitar certes alteracions digestives, en la parla o en l’articulació temporo-mandibular.
Hi ha diversos tipus de pròtesis (fixes i removibles), nosaltres t’informarem de totes les possibilitats i t’aconsellarem la millor pròtesi per al teu cas.

Implantología

La implantología és la branca de l’odontologia que s’ocupa de reemplaçar les dents perdudes per diferents causes, valent-se d’implants dentals col·locats en l’os maxil·lar o mandibular que substitueixen a la dent com si mai hagués faltat.

Odontopediatría

Els nens també poden tenir càries des que erupcionan les seves dents temporals o de llet, el tractament de la qual és bastant similar que en adults. Hi ha professionals especialitzats en les seves alteracions que impediran la infeccions i la pèrdua precoç de les seves dents, evitant així pèrdues d’espai i altres problemes. Per això és tan important una revisió anual i una bona educació en la higiene al més aviat possible. Així es previngui la càries o es tracti al més aviat posible.

Endodòncia

És el tractament de la càries quan ha arribat al nervi. Consisteix a netejar meticulosament és l’o els conductes del nervi i obturarlos una vegada no quedin restes d’infecció a l’interior.
La peça dentaria no perd la seva funció, però en quedar afeblida, es recomana protegir-la amb una funda o corona.

Ortodòncia

L’ortodòncia és una especialitat de l’Odontologia que s’encarrega de tot estudi, prevenció, diagnòstic i tractament de les anomalies de forma, posició, relació i funció de les estructures dentomaxilofaciales; sent el seu exercici l’art de prevenir, diagnosticar i corregir les seves possibles alteracions i mantenir-les dins d’un estat òptim de salut i harmonia, mitjançant l’ús i control de diferents tipus de forces que col·locaran les dents en la seva posició perfecta.
Hi ha diferents tipus de tractaments que s’ajusten a les necessitats particulars de cada pacient, nen o adult, que l’especialista valorarà i recomanarà.

Periodoncia

La malaltia periodontal consisteix en una infecció sota la geniva, generalment indolora, que afecta progressivament als teixits que suporten a la dent provocant mobilitat i pèrdua dentaria.

Estètica dental

L’estètica abasta molts camps de l’odontologia, atès que és un dels tres motius de l’existència de les dents: masticació, fonètica i estètica.
Sempre procurem realitzar els tractaments funcionals (conservadora, pròtesi, etc.) el més estètics possibles.
A més podem blanquejar dents vitals i no vitals amb diferents mètodes, fer carillas de composite o porcellana, brillants , etc…